Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödkålssoppa med bratwurst

Smakrik och god soppa på lök, bratwurst, rödkål, rödvinsvinäger och hönsbuljong. Denna smarriga rödkålssoppa med bratwurst serveras med en klick yoghurt och grovt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skölj och strimla rödkålen, gärna på matberedarens skärskiva.
  2. Färs lök och rödkål i matfettet i en gryta stor nog för soppkok. Häll över buljong och tillsätt saft och vinäger. Låt koka ca 10 min under lock. Smaka av med salt.
  3. Skär korven i skivor och lägg i soppan. Låt koka ytterligare ca 10 min. Servera soppan med en yoghurtklick och grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1/2 rödkålshuvud (1/2 kålhuvud motsvarar ca 400 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 3 msk svartvinbärssaft
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 3 st bratwurst
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?