Rödkål med glögg och lingon

Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rödkål med glögg och lingon

Julbordets gröna kan lika väl vara rött. Julkryddorna ger smak, men också färskpressad apelsin, glögg och balsamvinäger. Rödkålen passar att frysa. När det är dags för julbord är det bara att tina, värma på och pimpa med lingon och apelsin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Rödkål med glögg och lingon

Ingredienser

10 portioner
750 g rödkål
1 rödlök
1 msk smör
1/2 äpple
1/2 dl vinglögg
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1/4 dl balsamvinäger
1 kanelstång
1/4 tsk hela kryddnejlikor
1/2 tsk malen kryddpeppar
1/4 dl honung
1/2 msk salt

Till servering

smör
frysta, tinade lingon
apelsinfilé

Gör så här

00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det är något som inte stämmer med mängden smör…… kolla beskrivning och ingredienser så lirar det inte.

    Monica

Näringsvärde per portion

Energi788 KJ / 188 kCal
Fett6 g
Salt1.49 g
Kolhydrater27 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Rödkål
    Betyg 3.7 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålpudding på rödkål
    Betyg 4.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödkålsfyllda äpplen
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krispig vintersallad
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödkål med lingon
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad