Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödkål med balsamvinäger, chili och kanel

Rödkål med balsamvinäger, chili och kanel är en varm kålsallad som är ett mycket gott tillbehör till många rätter och framförallt till knaprig fläskstek. Om du gillar kryddiga och rikliga smaker ska du testa det här!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kålen i grova strimlor. Skala, halvera och skär löken i strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i en kastrull i olja ett par minuter tills löken mjuknat något.
  3. Tillsätt kanel och låt fräsa med ca 1/2 minut. Tillsätt vinäger, sirap och vatten. Låt koka upp.
  4. Lägg i kålen och rör om ordentligt. Låt kålen sjuda under lock ca 25 minuter. Rör om då och då. Krydda med salt och peppar. Servera som tillbehör till Knaprig fläskstek.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rödkål
  • 1 liten gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili (t ex spansk peppar)
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 msk sirap
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk olja till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB