Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetstimbal med limeyoghurt

Rödbetstimbal med limeyoghurt är en god vegetarisk rätt. Gör en timbal på rödbetor, ägg och mellangrädde och en sås av matlagningsyoghurt, lime och farinsocker. Garnera med koriander och servera med rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj rödbetorna och lägg dem i en kastrull. Fyll på vatten så det precis täcker. Koka rödbetorna under lock tills de är mjuka, ca 30 min. Eller koka dem skalade i bitar i mikrovågsugn på full effekt (max 800W) i ca 10 minuter.
  2. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten. Lägg rödbetorna i en matberedare och finfördela dem. Tillsätt ägg, grädde, salt och peppar.
  3. Smörj 8 portionsformar (för 8 port) med lite matfett. Fördela smeten i formarna. Täck med smörgåspapper.
  4. Grädda timbalerna i mikrovågsugn, full effekt (max 800 W) ca 10 min. Eller ställ formarna i en långpanna. Fyll vid sidan om med vatten och grädda i ugnen i 200°C, ca 20 min.
  5. Sås: Blanda samman ingredienserna till såsen.
  6. Garnering: Stjälp upp timbalerna på assietter och garnera med korianderblad. Servera såsen till samt bröd, gärna rostat.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g färska rödbetor
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Sås
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • saft och skal av 1 lime
  • 1 tsk farin
  • 1/2 tsk salt
Garnering
  • färska korianderblad
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer