Rödbetstartar

Som lyxig förrätt till nyårsafton eller festmåltiden: servera tartar gjord på rödbetor med smak av senap, dragon, kapris och citron. Rödbetstartaren toppas med smetana, picklad rödlök och rotfruktschips för den rätta festkänslan.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ingredienser
8 portioner
600 g rödbetor
2 msk grov dijonsenap
2 msk hackad färsk dragon eller estragon på burk
1/2 dl hackad kapris
1/2 dl olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk worcestersås
salt
svartpeppar
Picklad rödlök
2 rödlökar
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
Topping
2 dl smetana
ca 2 dl rotfruktschips
3 dl blandade örter (gärna körvel och röd mangold)
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1142 KJ / 272 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
5 stVi fick just den här förrätten på en middagsbjudning och den var en jättegod 10 poängare. Fräsch och full av goda smaker!
Hilde
Helt fantastisk förrätt. Med små justeringar blev detta en fullträff. Kommer garanterat göra om den.
Juha
Toppen som förrätt. Bland det bättre jag gjort.
Rolf