Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel

6
3
Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel

Getost, rödbetor och honung är en klassisk smakkombination. Här serveras rödbetorna på nytt sätt som krämig sorbet med len chèvrekräm och knapriga pinjenötter. Använd knipprödbetor för bästa resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel

Ingredienser

8 portioner

Sorbet

500 g färska rödbetor
2 gelatinblad
2 dl vatten
3/4 dl honung
3 msk färskpressad citronjuice

Topping

300 g chèvre
1/2 dl crème fraiche
4 msk pinjenötter
3 msk flytande honung
ev färsk rosmarin till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost och använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Annelie

2018-10-12

Är detta att betrakta som en dessert?

Redaktionen ICAse

2018-10-12

Hej Annelie! Vi har kategoriserat den som en efterrätt och sorbet. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2013-09-20

Hej Birgitta! Utan glassmaskin är risken att sorbeten inte blir slät i konsistensen och alldeles isig. Men lycka till om du provar ändå.

Birgitta

2013-09-18

Vill gärna pröva detta recept men jag har ingen glassmaskin! Finns något alternativ?

Näringsvärde per portion

Energi 1224 KJ / 293 kCal
Fett 17 g
Salt 68 g
Kolhydrater 25 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden