Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
3
Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel

Getost, rödbetor och honung är en klassisk smakkombination. Här serveras rödbetorna på nytt sätt som krämig sorbet med len chèvrekräm och knapriga pinjenötter. Använd knipprödbetor för bästa resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel

Ingredienser

8 portioner

Sorbet

500 g färska rödbetor
2 gelatinblad
2 dl vatten
3/4 dl honung
3 msk färskpressad citronjuice

Topping

300 g chèvre
1/2 dl crème fraiche
4 msk pinjenötter
3 msk flytande honung
ev färsk rosmarin till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Är detta att betrakta som en dessert?

Annelie

2018-10-12

Hej Annelie! Vi har kategoriserat den som en efterrätt och sorbet. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-10-12

Hej Birgitta! Utan glassmaskin är risken att sorbeten inte blir slät i konsistensen och alldeles isig. Men lycka till om du provar ändå.

Redaktionen

2013-09-20

Vill gärna pröva detta recept men jag har ingen glassmaskin! Finns något alternativ?

Birgitta

2013-09-18

Näringsvärde per portion

Energi1224 KJ / 293 kCal
Fett17 g
Salt0.68 g
Kolhydrater25 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Modern klassiker - Baguette med chèvre och honung
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Osttårta med rostade pinjenötter
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med rostade rödbetor och grapefrukt
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvre chaud med pumpafrön
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hannas getosttarte med rostade frön
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvre biscuits med persika och honung
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga