Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel

Getost, rödbetor och honung är en klassisk smakkombination. Här serveras rödbetorna på nytt sätt som krämig sorbet med len chèvrekräm och knapriga pinjenötter. Använd knipprödbetor för bästa resultat.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sorbet: Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka 30–40 minuter. Gnid av skalet under rinnande kallt vatten.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
  3. Skär betorna i mindre bitar. Mixa rödbetor, vatten, honung och citronjuice med stavmixer, matberedare eller i en blender till en helt slät puré.
  4. Värm 1 dl av purén (till 8 portioner) i en kastrull. Ta från värmen. Ta upp gelatinbladen och smält dem i den varma purén under omrörning.
  5. Häll tillbaka purén i den mixade rödbetsblandningen. Låt svalna. 
  6. Häll smeten i en glassmaskin och kör 30 minuter. Häll över i en bytta och ställ i frysen 3–4 timmar.
  7. Topping: Skär bort kanten på osten. Smula ner osten i en bunke tillsammans med crème fraichen. Mixa slätt med stavmixer.
  8. Häll smeten i en spritspåse. Låt stå i rumsvärme minst 1 timmer före servering.
  9. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna. Hacka dem grovt.
  10. Skopa upp sorbeten. Spritsa ut chèvresmeten som små toppar. Ringla över honungnen och strö över pinjenötterna. Garnera ev med färska rosmarinkvistar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost och använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 8
Sorbet
  • 500 g färska rödbetor
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vatten
  • 3/4 dl honung
  • 3 msk färskpressad citronjuice
Topping
  • 300 g chèvreost
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 4 msk pinjenötter
  • 3 msk flytande honung
  • ev färsk rosmarin till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1224 kJ / 293 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept