Rödbetssorbet med chèvretoppar och pinjeströssel
Getost, rödbetor och honung är en klassisk smakkombination. Här serveras rödbetorna på nytt sätt som krämig sorbet med len chèvrekräm och knapriga pinjenötter. Använd knipprödbetor för bästa resultat.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
8 portioner
Sorbet
500 g färska rödbetor
2 gelatinblad
2 dl vatten
3/4 dl honung
3 msk färskpressad citronjuice
Topping
300 g chèvre
1/2 dl crème fraiche
4 msk pinjenötter
3 msk flytande honung
ev färsk rosmarin till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1224 KJ / 293 kCal
Fett17 g
Salt0.68 g
Kolhydrater25 g
Protein11 g
Kommentarer
Är detta att betrakta som en dessert?
Annelie
2018-10-12Hej Annelie! Vi har kategoriserat den som en efterrätt och sorbet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-12Hej Birgitta! Utan glassmaskin är risken att sorbeten inte blir slät i konsistensen och alldeles isig. Men lycka till om du provar ändå.
Redaktionen
2013-09-20Vill gärna pröva detta recept men jag har ingen glassmaskin! Finns något alternativ?
Birgitta
2013-09-18