Getost, rödbetor och honung är en klassisk smakkombination. Här serveras rödbetorna på nytt sätt som krämig sorbet med len chèvrekräm och knapriga pinjenötter. Använd knipprödbetor för bästa resultat.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2013
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost och använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Annelie
2018-10-12Är detta att betrakta som en dessert?
Redaktionen ICAse
2018-10-12Hej Annelie! Vi har kategoriserat den som en efterrätt och sorbet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2013-09-20Hej Birgitta! Utan glassmaskin är risken att sorbeten inte blir slät i konsistensen och alldeles isig. Men lycka till om du provar ändå.
Birgitta
2013-09-18Vill gärna pröva detta recept men jag har ingen glassmaskin! Finns något alternativ?