Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Tillaga rödbetorna på två, tre olika sätt för en extra smakdimension. Den varma remouladen är kort och gott grym!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Rödbetssallad med varm remoulad och råriven blomkål

Ingredienser

4 portioner
800 g rödbetor (gärna små)
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 krm olivolja
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
150 g varmrökt sidfläsk
dillvippa till garnering
rå blomkål att riva över
salt
svartpeppar

Varm curryremoulad

100 g smör
1 liten schalottenlök
1/2 syrligt äpple
1 tsk curry
1 msk olivolja
1 äggula (rumsvarm)
2 krm ättiksprit (12 %)

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Parmesanrostad blomkål
    Betyg 4.6 av 5.174 personer har röstat
    Receptet har 33 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Oxbringa med bukettblomkål
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Indisk vegogryta med couscous
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad