Rödbetssoppa med rökt sidfläsk och förlorat ägg

4
1
Rödbetssoppa med rökt sidfläsk och förlorat ägg

Härlig husmanssoppa av rödbetor med rökt sidfläsk och förlorat ägg. En rejäl lunch eller middag får du med detta recept. Soppan är härlig att mätta och värma sig med i kalla årstider.

Rödbetssoppa med rökt sidfläsk och förlorat ägg

Ingredienser

4 - 6
200 g sidfläsk varmrökt, tärnat 2x2 cm
2 msk smör
7 färska rödbetor skalade, strimlade
1/2 huvud strimlad rödkål (1/2 huvud motsvarar ca 300 g)
3 skalade strimlade rödlökar
2 skalade, hackade vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
1 lagerblad
1 dl rött vin
1 1/2 l kycklingbuljong eller grönsaksbuljong (alt 1,5 l vatten + 3 buljongtärningar)
1 kvist timjan
salt
vitpeppar
2 msk kallpressad rapsolja (droppas i soppan)

Till förlorade ägg:

6 ägg - måste vara färska, annars flyter vitan ut för mycket
1 l vatten
1 msk ättiksprit (12%)
2 tsk salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Susanne

2020-05-17

En väldig god soppa! Det salta fläsket gifte sig bra med de söta rödbetorna. Hade vitkål i istället för rödkål, funkade fint. Men det blev nog 6-8 rejäla portioner av receptet till 4 portioner, och inte logiskt med 6 ägg till 4 portioner. Rätt mängd?

Redaktionen ICAse

2020-05-19

Hej Susanne! Roligt att du gillade soppan. Vi har nu uppdaterat receptet att det räcker till 4-6 port. Hälsningar Ulrika