Härlig husmanssoppa av rödbetor med rökt sidfläsk och förlorat ägg. En rejäl lunch eller middag får du med detta recept. Soppan är härlig att mätta och värma sig med i kalla årstider.
Ingredienser
4 - 6
200
g
sidfläsk varmrökt, tärnat 2x2 cm
2
msk
smör
7
färska rödbetor skalade, strimlade
1/2
huvud strimlad rödkål (1/2 huvud motsvarar ca 300 g)
3
skalade strimlade rödlökar
2
skalade, hackade vitlöksklyftor
2
msk
rödvinsvinäger
1
lagerblad
1
dl
rött vin
1 1/2
l
kycklingbuljong eller grönsaksbuljong (alt 1,5 l vatten + 3 buljongtärningar)
1
kvist timjan
salt
vitpeppar
2
msk
kallpressad rapsolja (droppas i soppan)
Till förlorade ägg:
6
ägg - måste vara färska, annars flyter vitan ut för mycket
1
l
vatten
1
msk
ättiksprit (12%)
2
tsk
salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen. Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja. Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
4
1 st
Kommentar
Susanne
2020-05-17
En väldig god soppa! Det salta fläsket gifte sig bra med de söta rödbetorna. Hade vitkål i istället för rödkål, funkade fint. Men det blev nog 6-8 rejäla portioner av receptet till 4 portioner, och inte logiskt med 6 ägg till 4 portioner. Rätt mängd?
Redaktionen ICAse
2020-05-19
Hej Susanne! Roligt att du gillade soppan. Vi har nu uppdaterat receptet att det räcker till 4-6 port. Hälsningar Ulrika
Kommentar
Susanne
2020-05-17En väldig god soppa! Det salta fläsket gifte sig bra med de söta rödbetorna. Hade vitkål i istället för rödkål, funkade fint. Men det blev nog 6-8 rejäla portioner av receptet till 4 portioner, och inte logiskt med 6 ägg till 4 portioner. Rätt mängd?
Redaktionen ICAse
2020-05-19Hej Susanne! Roligt att du gillade soppan. Vi har nu uppdaterat receptet att det räcker till 4-6 port. Hälsningar Ulrika