Rödbetssallad med matvete och getost

Kokta rödbetor och getost är en klassisk kombination där salt möter sött. Servera en bit varmrökt fisk till det, lite matvete, babyspenat och ringla över en läcker senapsdressing och lunchen är räddad. Den matiga rödbetssalladen passar även utmärkt på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Ingredienser
4 portioner
500 g färdiggokta rödbetor
1/2 tsk flingsalt
1 burk matvete (à ca 400 g)
1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g)
150 g getost av chèvretyp
600 g varmrökt makrill eller lax
Senapsdressing
1 1/2 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3006 KJ / 718 kCal
Fett36 g
Salt3.9 g
Kolhydrater50 g
Protein47 g
Kommentarer
5 stVäldigt god sallad. Kokade eget matvete. Serverade lufttorkad salami (Napoli) i stället för fisk till. Det smakade bra till.
Inger
God sallad, men tyckte inte att varmrökt fisk passade till.
Monika
Jättegott! Bytte ut matvetet mot gröna linser och serverade en yoghurtsås med citron salt peppar och lite honung till. Super.
Carola