Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Makrillmacka med solros

En smarrig kvällsmacka med grovt rågbröd som toppas med härlig makrill i tomatsås, rucola, salladslök, tabasco och rostade solrosfrön. Mackan går snabbt att förbereda och är matig och smakfull.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg rucola på bottenhalvorna av 2 rågbullar (för 2 port). Fördela makrill ovanpå. Stänk på några droppar tabasco.
  2. Strimla salladslök och strö över tillsammans med rostade solrosfrön och nymalen svartpeppar.
  3. Tryck på överdelen och servera som lättlunch eller kvällsmacka.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 råg frallor (rågbullar)
  • ruccola
  • 1 burk makrill i tomatsås
  • 1 salladslök
  • 1 msk rostade solrosfrön
  • några droppar tabasco
  • svartpeppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info