Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödbetssallad med lök och oliver

Ett härligt recept på rödbetssallad med lök och oliver som passar perfekt som tillbehör till bland annat kött. Till salladen av rödbetor gör du en smakrik dressing av bland annat fetaost, yoghurt, mjölk och honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och koka rödbetorna tills de är mjuka. Skala och skär dem i klyftor. Skala och skiva löken. Låt olivmixen rinna av.
  2. Lägg upp sallad, rödbetor, lök och oliver på ett fat.
  3. Dressing: Smula fetaosten och blanda den med yoghurt. Späd med mjölken. Smaksätt med honung, salt och peppar. 
  4. Servera salladen med dressing till Grillad karré och färskpotatis.

För alla

Dressingen innehåller laktos och mjölkprotein. Välj gärna annan lämplig dressing.
I övrigt är salladen fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor
  • 1 silverlök eller rödlök
  • 1 burk olivmix (à 300 g)
  • 65 g blandad sallad
Dressing
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan