Rödbetssallad med äpple och rostade valnötter
Snabblagad, krämig och god rödbetssallad som passar till mycket. Salladen får den perfekta syrligheten av äpplen och inlagd hackad gurka. Och på toppen strösslas valnötter och rostad lök.
Ingredienser
12 bufféportioner
500 g förkokta rödbetor
2 äpplen
1 dl hackad inlagd gurka
1 1/2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
salt
svartpeppar
2 dl valnötter
1 dl rostad lök
1 ask krasse (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi841 KJ / 201 kCal
Fett17 g
Salt0.4 g
Kolhydrater11 g
Protein2.5 g
Kommentarer
Bo Arne: Och det är ganska högt innehåll av stavfel i ditt lilla inlägg haha... 😏 (majonäs, creme fraishe, tunnt...) Vilken koll du har!! ✌🏻 Tur man kan ta LÄTT-varianten o skippa rostad lök då! Annars bra tips❣
Sandra
2022-02-10Det är väldigt högt fettinnehåll i den här salladen. Majonäs innehåller 80% fett, creme fraiche 34% och rostad lök 48%. Byt ut majonäs och creme fraishe mot en dressing av 2 1/2 dl grekisk yoghurt (10% fett) 1 tsk fransk senap, 1/2 tsk vitvinsvinäger, lite salt och vitpeppar. Byt ut rostad lök mot en halv tunnt skivad rödlök. Även valnötterna innehåller mycker fett (65%), men det är bra fetter.
Bo arne
2021-11-29