Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödbetssallad från Nice

Fräsch och god rödbetssallad från Nice som passar utmärkt till julbordet, buffén eller i baguetten. Rödbetsalladen både ser ut och smakar inbjudande tack vare ljuva ingredienser som färska rödbetor, färskpotatis och grovt hackade valnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba rödbetor och färskpotatis. Koka rödbetorna i en kastrull ca 20 min. Skala och skiva tunt. Koka potatisen i en kastrull ca 15 min. Halvera de större potatisarna, men låt de mindre vara hela. Varva rödbetor och potatis i en skål.
  2. Blanda flytande honung, olja, vinäger, salt och svartpeppar. Häll dressingen över salladen och låt stå kallt ca 30 min. Strö över hackade valnötter och strimlad bladpersilja.
  3. Servera med bröd och eventuellt rökt skinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färska rödbetor
  • 500 g färskpotatis
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1/2 dl olja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g grovt hackade valnötter
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja
  • baguette
  • ev rökt skinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?