Rödbetsris med gremolata, fetaost och grönsaksbullar

Ris, rivna rödbetor, sojabönor och fetaost – en lycka för såväl mage som mun. Servera med färska, stekta grönsaksbollar och gremolata, en italiensk blandning av hackad persilja, vitlök och citronskal.

Ingredienser
4 portioner
Rödbetsris
2 stora rödbetor (à ca 150 g)
100 g fetaost
ca 8 dl grönsaksbuljong
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl avorioris
250 g sojabönor
salt
peppar
Gremolata
1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
250 g körsbärstomat
Grönsaksbullar
2 förp färska grönsaksbullar (à 250 g)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 586 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stHittar inga färska grönsaksbullar som säljs i 250g-förpackning, hittar bara 200g-förpackningar (ICAs egna). Kan ni speca vilket märke det skall vara eller om det är fel inlagt?
Oskar
Spännande och gott! Gjorde egna zucchini- och fetaostbollar till istället.
Julia
Spännande smakkombination. Gremolatan var helt klart pricken över i:et
Ida
Riktigt trevlig måltid! Kokade riset 16 min och det blev lite mer tuggmotstånd. Gott!
Anne-lii
Ett bra recept verkar det vara!
Eva
Lite underliga smakkombinationer.. Kommer inte laga detta igen tyvärr.
Ida
Sorry, close to inedible. The purchased veggie balls were especially disliked by my family.
Mark