Rödbetsknäcke med aprikoser
5Världens godaste

Baka eget fröknäcke – enkelt, gott, nyttigt och glutenfritt! Med rivna rödbetor i smeten blir brödet vackert rosa i färgen och torkade aprikoser ger det en naturlig sötma. Servera gärna knäckebrödet med färskost och smörgåskrasse.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
1 ugnsplåt
1 stor rödbeta (à ca 100 g)
10 torkade aprikoser (10 aprikoser motsvarar ca 60 g)
1/2 dl linfrön (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
3 dl solroskärnor (3 dl motsvarar ca 180 g)
1/2 dl bovetemjöl (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
1 tsk salt
1 msk malda psylliumfröskal
1 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja
Serveringsförslag
färskost
smörgåskrasse
Gör så här
00:05:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten av knäckebrödet på en sats och utan serveringsförslag.
Energi8287 KJ / 1982 kCal
Fett162 g
Salt7 g
Kolhydrater63 g
Protein50 g
Kommentarer
4 stDetta gör jag gärna om, passade utmärkt till päronmarmelad med valnötter och kardemumma. Lite längre tid ugnen var bra, men tänk på att inte bränna vid aprikoserna.
Camilla
Så gott! Lite längre tid i ugnen behövs
Birgitta
Belv jättebra, jag ersatte bovete med pofibrer, för jag hade inte bovete hemma och ingen lust att köpa enbart för detta. Hade inne brödet lite längre än vad receptet angav, blev bra.
Jenny
Kan man ersätta bovetemjöl mot vanligt vetemjöl? Obs, är inte i behov av att det blir ett glutenfritt knäckte.
Jenny
Hej Jenny! Det är tyvärr inget vi har provbakat men vi tror att det går bra. Om du testar det så kommentera gärna igen och berätta hur knäcket blev. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket