Rödbetsketchup

En söt ketchup med lite sting i är denna rödbetsketchups egenskaper. Passar perfekt till kyckling- och fiskrätter. Den går snabbt att göra och kommer garanterat uppskattas på middagsbordet, eller varför inte ge bort som en fin present!?

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per msk.
Energi210 KJ / 50 kCal
Fett1 g
Salt0.44 g
Kolhydrater10 g
Protein0.5 g
Kommentarer
7 stKan man ta vitvinsvinäger?
Yvonne
Hej Yvonne! Det går bra att ta vitvinsvinäger istället. Färgen kan dock bli lite ljusare än med rödvinsvinäger. Hoppas att du gillar ketchupen! Hälsningar Elina
ICA-köket
kanon
Håkan
Denna är toppen att doppa friterade små blomkålsbuketter i. Smarrigt. Fungerar även till stuvade makaroner.
Rebecca
Otroligt god och lättgjord - helt klart något jag kommer göra igen.
Karin
Hej igen Else-Marie! Missade att svara på din andra fråga. Den bör hålla ca 1 månad eller längre i kylskål. Kolla innan den ska ätas så det inte bildats mögel. Hälsningar, Veronica
Ica-köket
Hej Else-Marie! Det ska vara 500 g förkokta rödbetor. Lycka till! Hälsningar, Veronica
Ica-köket
Låter spännande, men har inte provat än. Undrar hur mycket kokta rödbetorna ska vara, innan jag river dem? Hållbarhet på ketchupen?
Else-marie