Rödbetsbiffar med getostcrème

Rödbetsbiffar med getostcrème är en färgklick på tallriken och en fröjd för ögat. Dessa vegobiffar är fullmatade med fiberrika kikärter och robusta rödbetor som kryddats fint med vitlök och rosmarin. En mild getostcrème gjord på den populära osten chévre ger fin smakbrytning.

Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
5 okokta rödbetor (5 rödbetor motsvarar ca 500 g)
2 vitlöksklyftor
2 tsk hackad färsk rosmarin
2 msk majsstärkelse
2 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör eller margarin
150 g chèvre
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl mandelspån
Till servering
potatis
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 669 kCal
Fett33.7 g
Salt2 g
Kolhydrater59.8 g
Protein26.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
29 stSkall det vara både förkokta rödbetor och råa rödbetor i receptet?
Marita
Hej Marita! Det är bara okokta som används i det här receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Blev bjuden på av min mamma och älskar dom! Hon hade dock bytt ut kikärtorna mot bönor. Går det att byta ut majsstärkelsen mot något annat? Vad gör den i receptet?
Fanny
Hej Fanny! Den fungerar som klister så att biffarna inte bara smular sig. Men du kan säkert byta ut mot halva mängden potatismjöl eller vetemjöl om du inte har majsstärkelse. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Supergott , men gjorde små biffar , lättare att steka !
Kerstin