Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetor med granatäpple

Både rödbetor och granatäpplen har härliga färger som livar upp på tallriken, och vi äter ju som bekant även med ögonen. En rätt som passar som antingen förrätt eller tillbehör, portionerna är därför också små.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna mjuka. Det är enklast på spisen.
  2. Koka ihop granatäppeljuicen till hälften i en liten eldfast kastrull eller form. Rör i smöret.
  3. Skala de kokta betorna och dela dem. Grilla dem på gallret under lock några minuter. Ställ kastrullen eller formen med juicen på grillen och lägg i rödbetorna. Vänd dem i juicen några varv. Servera när det börjar puttra.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt smöret till mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor (helst rätt små)
  • 2 dl granatäpplejuice
  • 3 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 684 kJ / 164 kCal