Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Röda grytan

En mustig och god köttgryta med smak av koriander, svartvinbärsgelé, gul lök och rödbetor. Servera köttgrytan tillsammans med en sås av pepparrot, dill och matlagningsyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttet runt om i matfettet i en stekgryta eller i en stekpanna. Krydda med koriander, salt och peppar.
  2. Lägg eventuellt över köttet i en gryta och häll över vatten och vin. Tillsätt gelén och låt puttra under lock ca 30 min.
  3. Skala och skär löken och rödbetorna i klyftor. Lägg lök och rödbetor i grytan och låt puttra under lock ytterligare ca 30 min.
  4. Sås: Rör samman ingredienserna till såsen.
  5. Servera köttgryta med kokt potatis, gärna pressad och med såsen att ringla över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grytbitar av nöt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 dl rödvin eller matlagningsvin
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 2 gula lökar
  • 4 färska rödbetor
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?