Röd vinbärspaj

Röd vinbärspaj, ett bakverk som med sin syrlighet passar utmärkt till vaniljsås eller glass. De röda vinbären är den enda fyllningen i denna paj och de läggs direkt i pajdegen innan gräddning. Vill du ha pajen sötare kan du sockra vinbären lite.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
26 stGjorde pajen exakt efter receptet. Den blev jättegod!! Våra gäster gillade den också. Behövs inte läggas till eller dras bort något från det här receptet. Gör den bara! Ni kommer inte att ångra er 😊
Cristin
Enkel och god. Väldigt söt och väldigt syrlig på samma gång. Använde dinkelmjöl, något mindre än i receptet. Kommer nog ta lika mycket mjöl som i receptet nästa gång och förgrädda skalet, samt ha lite potatismjöl på bären. Pajen blev lite väl saftigt och lös, nämligen.
Johanna
Enkelt och god! Krispig deg, var klart på 25min. Vi blandade rödvinsbär+svartvinsbär+krusbär, lite socker på av de 1.5dl från receptet + lite potatismjöl.
Tommy