Röd pestosill

10
7
Röd pestosill

Den här röda pestosillen kommer utan tvekan att bli favoriten på julbordet. Sillen får en härlig arom av bland annat parmesan, soltorkade tomater, chilifrukter och fyllig crème fraiche och majonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Röd pestosill

Ingredienser

8 portioner
100 g marinerade soltorkad tomat
1 kruka färsk basilika
1 färsk röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
2 dl riven parmesan
4 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
400 g inlagda sillfiléer

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslur parmesanen eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Mariah

2007-12-23

Förresten: varför finns det två olika recept på röd pestosill???? Förvirring uppstår! Den andra råkade jag göra av misstag, den är ju inte alls lika god!

Mariah

2007-12-23

Tredje året i rad jag gör denna till jul! Första året blev det tre burkar varav jag gav bort två. Mottagarna var lyriska; ett av paren hade tagit med min burk till en julmiddag och det hade blivit en dundersuccé. Jag blev avkrävd recept och var mycket frestad att säga att det var mitt eget hemliga... men avslöjade till slut att det var från ICA:s hemsida =)

Stefan

2007-12-22

Så udda men helt rätt. Ingen jul utan denna sill. Snacka om tabberas..!