Röd pestosill

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
7
Röd pestosill

Den här röda pestosillen kommer utan tvekan att bli favoriten på julbordet. Sillen får en härlig arom av bland annat parmesan, soltorkade tomater, chilifrukter och fyllig crème fraiche och majonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Röd pestosill

Ingredienser

8 portioner
100 g marinerade soltorkad tomat
1 kruka färsk basilika
1 färsk röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
2 dl riven parmesan
4 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
400 g inlagda sillfiléer

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Förresten: varför finns det två olika recept på röd pestosill???? Förvirring uppstår! Den andra råkade jag göra av misstag, den är ju inte alls lika god!

Mariah

2007-12-23

Tredje året i rad jag gör denna till jul! Första året blev det tre burkar varav jag gav bort två. Mottagarna var lyriska; ett av paren hade tagit med min burk till en julmiddag och det hade blivit en dundersuccé. Jag blev avkrävd recept och var mycket frestad att säga att det var mitt eget hemliga... men avslöjade till slut att det var från ICA:s hemsida =)

Mariah

2007-12-23

Så udda men helt rätt. Ingen jul utan denna sill. Snacka om tabberas..!

Stefan

2007-12-22

Testa liknande recept

Karins sherrysill
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlökssill
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad sill
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Den godaste julsillen
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill med dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinsill
Betyg 2.1 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga