Röd pestosill
Den här röda pestosillen kommer utan tvekan att bli favoriten på julbordet. Sillen får en härlig arom av bland annat parmesan, soltorkade tomater, chilifrukter och fyllig crème fraiche och majonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998
Ingredienser
8 portioner
100 g marinerade soltorkad tomat
1 kruka färsk basilika
1 färsk röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
2 dl riven parmesan
4 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
400 g inlagda sillfiléer
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Förresten: varför finns det två olika recept på röd pestosill???? Förvirring uppstår! Den andra råkade jag göra av misstag, den är ju inte alls lika god!
Mariah
2007-12-23Tredje året i rad jag gör denna till jul! Första året blev det tre burkar varav jag gav bort två. Mottagarna var lyriska; ett av paren hade tagit med min burk till en julmiddag och det hade blivit en dundersuccé. Jag blev avkrävd recept och var mycket frestad att säga att det var mitt eget hemliga... men avslöjade till slut att det var från ICA:s hemsida =)
Mariah
2007-12-23Så udda men helt rätt. Ingen jul utan denna sill. Snacka om tabberas..!
Stefan
2007-12-22