Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Röd pestosill

Den här röda pestosillen kommer utan tvekan att bli favoriten på julbordet. Sillen får en härlig arom av bland annat parmesan, soltorkade tomater, chilifrukter och fyllig crème fraiche och majonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa de soltorkade tomaterna, basilikan, chilifrukten och vitlöksklyftan. Blanda ner osten, crème fraichen och majonnäsen.
  2. Skär sillen tvärsöver i mindre bitar. Blanda sillbitarna med såsen och låt dra i kylen några timmar, helst över natten.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslur parmesanen eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g marinerade soltorkad tomat
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 färsk röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 400 g inlagda sillfiléer
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer