Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Röd och grön köttfärsröra med pasta

En otroligt smakrik köttfärssås som du serverar till pasta. Den röd-gröna köttfärsröran gör du med köttfärs och grönsaker som lök och paprika. För att göra köttfärssåsen extra krämig blandar du även i crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika i olja i en stekpanna.
  2. Tillsätt köttfärs och fräs den smulig.
  3. Tillsätt crème fraiche, köttbuljong, senap, soja, salt och svartpeppar. Låt röran puttra ca 5 minuter.
  4. Finhacka dillen och blanda ner den i köttfärsröran. Servera till nykokt pasta och en blandad sallad.

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för buljongen noga.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: servera med ett glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Gör dubbel sats och frys in till kommande middag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 2 msk senap
  • 1 msk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 knippe dill
  • 4 port pasta
  • grönsallad eller annan sorts sallad
  • gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?