Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Röd linssoppa med vitlöksbröd

(3)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Röd linssoppa är en lättlagad, enkel och mättande soppa. Den röda linssoppan har en fyllig smak av spiskummin och ingefära. Servera tillsammans med ost och vitlöksgratinerade baguetter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 squash
  • 1 msk olja
  • 2 dl röda linser
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm ingefära
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 50 g bordsmargarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl riven ost
  • 1 baguette
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skölj och tärna squashen. Fräs lök och squash i olja i en gryta. Tillsätt röda linser. Häll på grönsaksbuljong. Tillsätt lagerblad, spiskummin och ingefära. Låt soppan koka ca 10 minuter. Hacka gräslök och lägg i soppan.
  2. Blanda bordsmargarin, pressad vitlök, hackad persilja och riven ost. Bred blandningen på längsskuren baguette. Gratinera i ugn i 250° C, ca 8 minuter.
  3. Skär baguetten i bitar och servera till soppan.

Tips

Knaperstekta baconstrimlor är gott att strö i soppan för extra smak.