Röd linssoppa med räkor
Laga en krämig och mättande linssoppa på röda linser och kokosmjölk till middag! Denna rätt passar även utmärkt att ta med i matlådan dagen efter. Skippar du räkorna så är soppan vegansk!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 förp krossade tomater (à 390 g)
6 dl vatten
2 buljongtärningar
3 dl torkade röda linser
1/2 msk färskpressad limejuice
1 tsk sambal oelek eller chiliflakes (1 tsk sambal motsvarar 2 krm chiliflakes)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl frysta tinade skalade räkor
ev krutonger och koriander (att toppa med)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1993 KJ / 476 kCal
Fett25 g
Salt2.68 g
Kolhydrater35 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilken sorts buljongtärningar ska det vara? Grönsaksbuljong? Hälsn. Ewa
Eva
2024-10-07Hej Eva! Ja, grönsaksbuljong blir gott. Annars kan man prova med hönsbuljong också om man vill. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-07Att mixa linssoppa var nytt för mig och gjorde den så mycket godare iaf denna.
Birgitta
2023-06-19La till ett par teskedar röd pesto vilket lyfter upp smakerna ordentligt.
Stefan
2023-03-09