Röd linssoppa med räkor
Laga en krämig och mättande linssoppa på röda linser och kokosmjölk till middag! Denna rätt passar även utmärkt att ta med i matlådan dagen efter. Skippar du räkorna så är soppan vegansk!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 förp krossade tomater (à 390 g)
6 dl vatten
2 buljongtärningar
3 dl torkade röda linser
1/2 msk färskpressad limejuice
1 tsk sambal oelek eller chiliflakes (1 tsk sambal motsvarar 2 krm chiliflakes)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl frysta tinade skalade räkor
ev krutonger och koriander (att toppa med)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1993 KJ / 476 kCal
Fett25 g
Salt2.68 g
Kolhydrater35 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Att mixa linssoppa var nytt för mig och gjorde den så mycket godare iaf denna.
Birgitta
2023-06-19La till ett par teskedar röd pesto vilket lyfter upp smakerna ordentligt.
Stefan
2023-03-09Hörru? Vill du höja denna soppa till nya höjder? Rör ner tre matskedar tomatpuré, två matskedar paprikapulver, en matsked spiskummin och röd chili to taste. Smaka av med citron och svartpeppar (skippa lime). Mixa den slät. Nu har du en riktigt god gulasch gjort på linser. Jag smörstekte räkorna i typ 15 sekunder på hög värme och rostade lite solrosfrön att ha på. Smaklig måltid.
David
2023-03-07