Röd linssoppa med räkor

Laga en krämig och mättande linssoppa på röda linser och kokosmjölk till middag! Denna rätt passar även utmärkt att ta med i matlådan dagen efter. Skippar du räkorna så är soppan vegansk!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
4 portioner
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 förp krossade tomater (à 390 g)
6 dl vatten
2 buljongtärningar
3 dl torkade röda linser
1/2 msk färskpressad limejuice
1 tsk sambal oelek eller chiliflakes (1 tsk sambal motsvarar 2 krm chiliflakes)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl frysta tinade skalade räkor
ev krutonger och koriander (att toppa med)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1993 KJ / 476 kCal
Fett25 g
Salt2.68 g
Kolhydrater35 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
49 stGår det lika bra att använda vanlig mjölk eller grädde om man inte har kokosmjölk? Och hur mycket skulle ni säga att en portion är?
Sofie
Hej Sofie! Ja, det går alldeles utmärkt! Och jag skulle gissa att en portion blir ungefär 4 dl. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegod soppa! Lade även till vitlök och ingefära. Räkorna kan man dock skippa.
Ebba
Jättegod soppa, dock något justerad till det bättre med chili och ingefära... Men skippa räkorna, dom passar inte ihop.
Camilla