Röd kålpudding

Smakfullt recept på tjusig, röd kålpudding. Du gör puddingen av bland annat rödkål, vitlök, smör, sirap, kalvfärs eller blandfärs, rödbetor och saltgurka. Servera den mjuka puddingen med potatis, ärter, morötter och lingonsylt!

Ingredienser
4 portioner
800 g rödkål
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
2 msk flytande smör och rapsolja
4 msk sirap
700 g kalvfärs (eller blandfärs)
1 1/2 dl hackade inlagda rödbetor
1 1/2 dl hackade saltgurkor
1 ägg
2 krm ingefära
1 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
vitpeppar
svartpeppar
smör
Gör så här
Receptet är avsett för 4 port.
00:10:00
00:40:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stJättegod som hela familjen gillar
Susan
Det var det godaste jag ätit på länge det finns färdig hackad röd kål i visa affärer!
Beata
Vi fick inte tag i färsk rödkål utan tog en burk med rödkål som vi hade kvar sen i julas. Det blev supergott.
Tamara
Meh, om man gör den härpuddingen på vitkål och gullök, blir det ju vanlig kålpudding i princip. Jag brukar göra den här därför att jag tycker att rödkål är mildare i smaken är vitkål. Men man får inte slarva med att skära kålen i små, små bitar. annars blir de okokta, hårda och inte roliga att tugga på.
Ragna
Supergod variant av kålpudding, men jag har bytt ut rödkålen mot vitkål och rödlöken mot gul lök
Maria