Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Röd fisksoppa

Röd fisksoppa får sin fina färg av röd paprika och tomater. Tillsammans med torsk, sej eller hoki, zucchini, lök, krossade tomater smaksatt med timjan, rosmarin och vitlök skapar dem en fantastisk soppa. Servera med gräslök och gratinerad ostmacka.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär zucchinin i bitar. Kärna ur och skär paprikan/-orna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs allt det gröna i olja några minuter. Krydda med salt, peppar, timjan och rosmarin. Häll på krossade tomater och vatten. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Dela torskfilén i bitar. Lägg ner i soppan och låt koka i 5 minuter. Servera soppan med hackad gräslök över och gratinerad ostsmörgås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 zucchini
  • 1 - 1 1/2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 - 1 1/2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan eller färsk (1 tsk torkad motsvarar 1 msk färsk)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 8 dl vatten
  • 400 g torskfilé, sej eller hoki
  • hackad gräslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer