Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Riswok Shanghai med räkor

Ingefära och mango ger smak åt den här goda woken som för tankarna till valfritt gathörn i Soho eller Shanghai där maten tillagas och läggs upp framför dina ögon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina mango, grönsaker och räkor och låt rinna av väl.
  2. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen med curry och buljongtärning i vattnet. Låt svalna.
  3. Woksås: Skala och riv ingefäran. Mixa samtliga ingredienser till såsen slätt.
  4. Grönsaker: Skala, dela och skiva löken. 
  5. Stek lök och grönsaker i oljan i en wokpanna eller stor kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt woksåsen och koka upp.
  6. Vänd ner ris, räkor och spenat.
  7. Till servering: Servera woken med yoghurt och limeklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Ris
  • 3 dl basmatiris
  • 2 tsk currypulver
  • 1 grönsaksbuljongtärning
Woksås
  • 125 g fryst tärnad mango
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl sweet chili sauce
  • 1 tsk majsstärkelse
Grönsaker
  • 1 gul lök
  • 450 g fryst wokmix
  • 300 g blomkål
  • 2 msk rapsolja
  • 200 g stora skalade räkor
  • 65 g babyspenat
Till servering
  • turkisk yoghurt
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan