Rissallad med skivor av bräckt lax

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Rissallad med skivor av bräckt lax

Bräckt gravad lax, en klassisk rätt serverad med rissallad gjord på vildris. Tunt skivade rädisor, rödlök och blomkål tillsammans med en god vinägrettdressing blir både nyttigt och smakrikt tillsammans med gröna oliver och färska kryddor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Rissallad med skivor av bräckt lax

Ingredienser

4 portioner
4 dl  vildrisblandning
1   liten rödlök
10   rädisor
1   kruka persilja
1   kruka gräslök
1 dl  gröna oliver med pimentos
1/2   litet blomkålshuvud
2 dl  god vinägrettdressing (från flaska)
salt och svartpeppar
1   romansalladshuvud
400 g  gravad lax i bit
1   citron i klyftor

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Räkor saknas i ingredienslistan. Sagolikt god rätt.

Bengt

2012-07-23

Testa liknande recept

Äpple- och blomkålssallad i yoghurt
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Laktosfri blomkålssoppa med lax
Betyg 2.8 av 5.
52 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsakssallad med lax
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarlaxsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjursrisotto
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga