Rissallad med skivor av bräckt lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rissallad med skivor av bräckt lax

Bräckt gravad lax, en klassisk rätt serverad med rissallad gjord på vildris. Tunt skivade rädisor, rödlök och blomkål tillsammans med en god vinägrettdressing blir både nyttigt och smakrikt tillsammans med gröna oliver och färska kryddor.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.
  2. Skala och skiva rödlöken. Skiva rädisorna tunt. Finhacka persiljan och gräslöken. Dela oliverna och bryt loss små fina blommor av den råa blomkålen.
  3. Blanda ner dessa ingredienser och räkorna i riset. Häll över vinägretten och blanda väl. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Riv och skölj salladsbladen. Fördela dem på ett uppläggningsfat. Fördela rissalladen på salladen.
  5. Skär laxen, med skinnet kvar, i ca 1/2 cm tjocka skivor.
  6. Värm en stekpanna tills den är rykande het. Stek laxskivorna hastigt, ca 30 sekunder på varje sida. Lägg upp de varma skivorna på salladen.
  7. Skär klyftor av citronen och garnera salladen.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vildrisblandning
  • 1 liten rödlök
  • 10 rädisor
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl gröna oliver med pimentos
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 2 dl god vinägrettdressing (från flaska)
  • salt och svartpeppar
  • 1 romansalladshuvud
  • 400 g gravad lax i bit
  • 1 citron i klyftor
Lägg till i inköpslistan