Rissallad med skivor av bräckt lax

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rissallad med skivor av bräckt lax

Bräckt gravad lax, en klassisk rätt serverad med rissallad gjord på vildris. Tunt skivade rädisor, rödlök och blomkål tillsammans med en god vinägrettdressing blir både nyttigt och smakrikt tillsammans med gröna oliver och färska kryddor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Rissallad med skivor av bräckt lax

Ingredienser

4 portioner
4 dl vildrisblandning
1 liten rödlök
10 rädisor
1 kruka persilja
1 kruka gräslök
1 dl gröna oliver med pimentos
1/2 litet blomkålshuvud
2 dl god vinägrettdressing (från flaska)
salt
svartpeppar
1 romansalladshuvud
400 g gravad lax i bit
1 citron i klyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Räkor saknas i ingredienslistan. Sagolikt god rätt.

    Bengt

Testa liknande recept

  • Vitlöksrostad blomkål
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äpple- och blomkålssallad i yoghurt
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Blomkål, gräslök och lime
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad