Rispyramid med grillskiva | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rispyramid med grillskiva

Spännande men samtidigt enkelt recept av nötkött, paprika, ris och lagrad ost. Rispyramid med grillskiva har en härlig smak av grilloljan och paprikapulvret och denna mumsiga middag tillagas på mindre än 30 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grönsaksbuljongen. Tillsätt riset. Koka under lock ca 20 minuter.
  2. Skölj, kärna ur och finhacka paprikorna. Lägg paprikahacket på riset när 5 minuter återstår av koktiden.
  3. Smaksätt riset med paprikapulver och blanda ner riven lagrad ost.
  4. Packa riset hårt i en liten såssil. Stjälp upp på tallrik.
  5. Pensla grillskivor av nötkött med grillolja. Grilla och servera med en sallad med resterande strimlad paprika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)
  • 2 dl långkornigt ris
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 grillskivor av nötkött
  • grillolja
Lägg till i inköpslistan