Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Stjärnsoppgryta

Stjärnsoppgryta är en trevlig och mättande köttgryta med grönsaker och kryddor som tar en knapp timme att laga. Servera grytan med pesto som var och en får klicka i sin tallrik. Bröd och ost är gott till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär köttet i jämna tärningar, 1 1/2-2 cm stora. Bryn köttet i omgångar i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med. Lägg över köttet i en gryta. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningar. Sjud under lock 20 min.
  2. Skala lök och morötter. Hacka löken och strimla morötterna. Lägg i grytan och sjud ytterligare 15 min. Skölj, kärna ur och hacka paprikorna. Lägg dem i grytan tillsammans med stellinemakaronerna och koka ca 7 min. Smaka av med kryddorna. Servera grytan med pesto som var och en får klicka i sin tallrik. Bröd och ost är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g märgpipa (benfri eller högrev)
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 l vatten
  • 2 köttbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 dl stellinepasta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?