Risplättar med ingefärssås
![Risplättar med ingefärssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Behaglig och överraskande varmrätt som passar lika bra till lunch som till middag. Riset gör plättarna mera mättande. Den fräscha ingefärssåsen får sötsyrliga smaker av sweet chili och purjolök.
![Risplättar med ingefärssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl kokt, kallt ris
1 knippa persilja
salt
mald vitpeppar
1 - 1 1/2 msk margarin
2 morötter
1 purjolök
1 msk olja
2 - 2 1/2 msk sweet chili
1 liten bit färsk ingefära
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer