Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Risplättar med ingefärssås

Behaglig och överraskande varmrätt som passar lika bra till lunch som till middag. Riset gör plättarna mera mättande. Den fräscha ingefärssåsen får sötsyrliga smaker av sweet chili och purjolök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägg, vetemjöl och mjölk till en klimpfri smet. Blanda i riset och hackad persilja. Krydda med salt och mald vitpeppar.
  2. Stek plättar av smeten i margarin eller smör i en plättlagg eller stekpanna.
  3. Skala och grovriv morötterna. Skölj och strimla purjolöken. Fräs morötter och purjo i olja i en stekpanna. Tillsätt sweet chili och färsk riven ingefära.
  4. Servera risplättarna med ingefärsfräset till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl kokt, kallt ris
  • 1 knippa persilja
  • salt
  • mald vitpeppar
  • 1 - 1 1/2 msk margarin
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 - 2 1/2 msk sweet chili
  • 1 liten bit färsk ingefära
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer