Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Risottofyllda paprika halvor

Gott och lite nyttigare alternativ till lunch eller som lättare middag. Risottofyllda paprikahalvor är smakrikt avorioris, marinerade soltorkade tomater och lök som fylls i stora paprikor. Servera paprikahalvorna med en grönsallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna.
  2. Tillsätt riset och låt fräsa med under omrörning någon min. Häll på buljongen och låt puttra under lock ca 20 min.
  3. Skär tomaterna i strimlor och rör i det färdigkokta riset tillsammans med osten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Koka halvorna i lättsaltat vatten i en gryta ca 5 min. Låt rinna av. Ställ paprikahalvorna på ett serveringsfat och fyll med risotton.
  5. Servera paprikahalvorna med en grönsallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl avorioris
  • 7 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 stora röda paprikor
Lägg till i inköpslistan