Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Risottofyllda lökar

Här är ett mycket smakligt och ovanligt recept på risottofyllda lökar. Löken fyller du med risotton som har en len och fyllig smak. Toppa med parmesanost, in i ugnen och gratinera och du har en spännande och otroligt god rätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala lökarna. Förväll dem i lättsaltat kokande vatten ca 5 minuter. Dela lökarna och gröp ur det mesta ur halvorna. Ställ dem i en ugnssäker form.
  3. Hacka det urtagna lökköttet. Fräs löken och riset i matfett några minuter. Tillsätt buljong. Låt koka ca 20 minuter.
  4. Smaka av med pressad vitlök, svartpeppar, salt, riven parmesanost och hackad persilja. Rör om och fyll lökhalvorna med risotto.
  5. Strö på riven parmesanost. Häll lite buljong i formen. Gratinera i ca 10 minuter. Servera med bröd och ev sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora lökar
  • 2 dl långkornigt ris
  • 2 msk matfett
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl riven parmesanost
  • ca 1 dl hackad persilja
Till gratinering
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB