Risotto på dinkel med sparris

Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Risotto på dinkel med sparris

Nyttig och smakrik risotto som är utmärkt att ha som tillbehör på buffén. Dinkel steker du ihop med lök, vitlök och grönsaksbuljong. Risotton förgyller du därefter med spröd sparris, vita bönor och ljuvlig parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Risotto på dinkel med sparris

Ingredienser

4 portioner
500 g spelt/farro eller korngryn
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
smör eller olivolja
1 1/2 - 1 4/5 l grönsaksbuljong av tärning/fond + vatten
salt
peppar

Till servering

200 g sparris (färsk eller fryst)
1 burk vita stora bönor
färsk parmesan
2 vitlöksklyftor

Gör så här

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
00:18:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Prövade receptet med korngryn istället för spelt. Använde dock bara halva mängden, 250 g. Det visade sig vara en bra idé, för det skulle ha blivit alldeles för mycket annars! (Blötlade enligt receptet.)

    Kristina

Testa liknande recept

  • Kornotto (grundrecept)
    Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade bönbiffar
    Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Persiskt ris med bönor - Baghali polo
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön risotto med tomatsallad
    Betyg 2.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad