Risotto med vildsvamp och sherry | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Risotto med vildsvamp och sherry

En god vegetarisk risotto som du lagar på kort tid. Risotton blir smakrik och god när du kokar riset i buljong och tillsätter huvudingredienserna svamp och sherry. Blanda i ost, smör och vitlök innan du serverar den krämiga risotton!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lite av höns- eller grönsaksbuljongen i en gryta. Späd med resten av buljongen under omrörning och låt koka ca 20 min.
  2. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek svampen i olivolja.
  3. Blanda ner svampen och sherry i riset och låt koka med de sista 5 min. Tag av risotton från värmen.
  4. Tillsätt ost, smör, salt, peppar och pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl avorioris
  • 1/2 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vegetarisk (tärning + vatten)
  • 1 l blandad svamp
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl torr sherry
  • 2 dl riven ost
  • 75 g smör
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan