Risotto med vildsvamp och sherry

En god vegetarisk risotto som du lagar på kort tid. Risotton blir smakrik och god när du kokar riset i buljong och tillsätter huvudingredienserna svamp och sherry. Blanda i ost, smör och vitlök innan du serverar den krämiga risotton!

Ingredienser
4 portioner
4 dl avorioris
1/2 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vegetarisk (tärning + vatten)
1 l blandad svamp
3 msk olivolja
1/2 dl torr sherry
2 dl riven ost
75 g smör
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott, men receptet är svårt att följa om man inte redan vet hur risotto lagas. Och så undrar jag över mängden ris - jag tog 2 dl vilket jag tror motsvarar ungefär hälften av mänden i receptet, men det var ändå snudd på för mycket?
Karin
2004-08-13