Risotto med vildsvamp och sherry
En god vegetarisk risotto som du lagar på kort tid. Risotton blir smakrik och god när du kokar riset i buljong och tillsätter huvudingredienserna svamp och sherry. Blanda i ost, smör och vitlök innan du serverar den krämiga risotton!
Ingredienser
4 portioner
4 dl avorioris
1/2 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vegetarisk (tärning + vatten)
1 l blandad svamp
3 msk olivolja
1/2 dl torr sherry
2 dl riven ost
75 g smör
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott, men receptet är svårt att följa om man inte redan vet hur risotto lagas. Och så undrar jag över mängden ris - jag tog 2 dl vilket jag tror motsvarar ungefär hälften av mänden i receptet, men det var ändå snudd på för mycket?
Karin
2004-08-13