Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto med skinksås

Denna krämiga risotto med skinksås kommer inte göra dig besviken. Förutom skinksåsen med härlig senapston så gör morötter och sockerärter din måltid mer mättande. Ät knaprigt knäckebröd ihop med din vackra risotto!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Ta undan det översta gröna och spara till såsen. Fräs resterande purjo tillsammans med riset i matfettet i en traktörpanna. Häll över buljongen och låt sjuda under lock ca 20 min.
  2. Skrapa och skär morötterna i bitar. Skölj och snoppa sockerärterna. Blanda ner morötter och sockerärter i riset när ca 10 min återstår av koktiden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sås: Strimla skinkan. Blanda gräddfilen med skinka och den sparade purjolöken. Smaka av med senap och salt. Servera risotton med såsen och knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk smör eller margarin
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 6 späda morötter
  • 150 g färska sockerärtor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sås
  • 100 g rökt skinka
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 msk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan