Risotto med rökt lax och limefärskost

Ett festligt recept på risotto med rökt lax och limefärskost. Du gör det av bland annat risottoris, schalottenlökar, smör, vitt vin, basilika, parmesan, färskost, lime och lax. Passar bra att servera till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Ingredienser
4 portioner
4 dl risottoris (t ex aborio eller carnaroli)
1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
2 schalottenlökar
50 g smör
1 1/2 dl vitt vin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 kruka basilika
2 dl riven parmesan
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Limefärskost
200 g färskost
finrivet skal av 2 lime
100 g kallrökt lax
limeklyftor till garnering
Gör så här
00:01:00
00:10:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stHelt ok risotto, gick hem hos tre av fyra!
Kajsa
Mycket gott! Jag tyckte att receptet fungerade bra utan ändringar.
Jonas
Kanongott! Gjorde enligt receptet och det blev verkligen gott. Men man måste ha mer lax till om det ska vara en huvudrätt.
Christina
God. Färskosten smakade för lite lime, dock, och det blev för mycket ost - nästa gång ska jag testa med hälften så mycket ost och lika mycket limeskal. Det är dessutom rätt lite lax; kanske vill man lägga den som dekoration eller liknande, annars ser det rätt snålt ut. Jag lagade med färska körsbärstomater istöllet (läste fel) och det blev också bra, men jag la till lite mer vätska mot slutet.
Monika