Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Risotto med gröna hjärtan

Risotto med gröna hjärtan är en härligt god risotto på köttfärs, lök, långkornigt ris och kryddor som spiskummin och kajennpeppar. Till risotton serveras utstansade hjärtan av stekta ägg med persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i hälften av matfettet i en traktörpanna. Tillsätt färsen och låt fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
  2. Blanda i riset och häll över buljongen. Låt puttra under lock ca 20 min. Vispa samman äggen med vatten, persilja och salt. Hetta upp resten av matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma hälls omelettesmeten i och omeletten får steka på medelstark värme tills den börjar stelna på ytan.
  3. Låt omeletten glida ner på ett smörgåspapper och svalna. Stansa ut hjärtan ur omeletten med ett pepparkaksmått.
  4. Garnera den färdiga risotton med de gröna hjärtana. Servera risotton med mango chutney och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer