Risotto frutti de mare

Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Risotto frutti de mare

Denna Risotto frutti de mare är en förstklassig middag som du tillreder i en och samma kastrull. Skaldjursmix, bläckfiskringar och blåmusslor med skal är en skön kombination av havets frukter och går väl samman med risottons krämighet.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Risotto frutti de mare

Ingredienser

4 portioner
1 paket fryst skaldjursmix (à 200 g)
1 paket frysta råa bläckfiskringar (à 200 g)
1 paket frysta blåmusslor med skal (à 450 g)
1 fiskbuljongtärning
1 msk konc hummerfond
1 l vatten
2 stora schalottenlökar
2 - 3 vitlöksklyftor
1 - 2 msk olivolja (ev med chilismak)
1/2 citron
1/2 - 1 dl vitt vin
1 knippe persilja
3 dl risottoris t ex carnaroli eller avorio
150 g parmesan
salt
svartpeppar från kvarn till servering

Gör så här

00:04:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Det behövs minst två gånger mängden vätska. Kanske tre beroende på vad man har för typ av kastrull. Annars ett förenklat recept jämfört med ”standard” recept.

    Thomas

  • Prövade för första gången och vilken god rätt! Även sambon som inte är överförtjust i skaldjur tyckte om den

    Ramuné

  • Åt denna på en resturang i Göteborg,men då med spagetti i,de smakade utmärkt,kan jag rekomendera,skall bjuda goda vänner på den.

    Lennart

Testa liknande recept

  • Skaldjurspaella i långpanna
    Betyg 3.4 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risotto som i Lido di Ostia
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risotto med brysselkål
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsrostat ris med svamp
    Betyg 3.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad