Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Skaldjursfritters med krasse och pepparrot

Bjud dina gäster på krispiga skaldjursfritters med krasse och pepparrot. Fritera dina frityrsmetstäckta skaldjur tills de har en gyllene färg. Duka upp tillsammans med en härlig len kräm av crème fraiche där du blandat i pepparrot, citron och krasse.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ägg, vetemjöl, bröd, bakpulver och mjölk till en smet.
  2. Se till att skaldjuren är torra innan de doppas i frityrsmeten. Lägg skaldjuren i smeten. Låt överflödig smet rinna av.
  3. Fritera i olja i 180°C till fin gyllene färg. Lägg upp på papper att rinna av. Salta.
  4. Blanda pepparroten med crème fraiche, citronsaft, krasse och svartpeppar.

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Fritera helst i en termostatstyrd fritös, eller i en tjockbottnad gryta. För att veta att oljetemperaturen är ca 180°C kan man lägga ner en bit vitt bröd, det ska bli gyllenbrunt på ca 1 minut.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g blåmusslor (utan skal)
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g frysta calamares
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk grovt rivet torrt vitt bröd
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • olja (till fritering)
  • 1 tsk salt
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 ask krasse
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer