Skaldjursfritters med krasse och pepparrot

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
0
Skaldjursfritters med krasse och pepparrot

Bjud dina gäster på krispiga skaldjursfritters med krasse och pepparrot. Fritera dina frityrsmetstäckta skaldjur tills de har en gyllene färg. Duka upp tillsammans med en härlig len kräm av crème fraiche där du blandat i pepparrot, citron och krasse.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000

Skaldjursfritters med krasse och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
100 g  blåmusslor (utan skal)
200 g  skalade räkor
100 g  frysta calamares
2   ägg
1 1/2 dl  vetemjöl
3 msk  grovt rivet torrt vitt bröd
1/2 tsk  bakpulver
1/2 dl  mjölk
olja (till fritering)
1 tsk  salt
3 msk  riven pepparrot
2 dl  crème fraiche
2 tsk  pressad citronsaft
1   ask krasse
1 tsk  grovmalen svartpeppar

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Fritera helst i en termostatstyrd fritös, eller i en tjockbottnad gryta. För att veta att oljetemperaturen är ca 180°C kan man lägga ner en bit vitt bröd, det ska bli gyllenbrunt på ca 1 minut.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risotto frutti de mare
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad bläckfisk med limesås
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Blåmusslor med rostad vitlök
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga