Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med salami

Lättlagad och god pasta med fräst salami, lök, svamp och cocktailtomater. Servera din pasta med riven parmesanost och ett gott bröd. En perfekt lunch som är både mättande och god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär korven i grova strimlor. Skala och skiva löken. Ansa svampen och skär den i bitar och tomaterna i halvor.
  3. Hetta upp en panna med matfettet. Fräs lök och svamp några minuter. Tillsätt korven och tomaterna och låt det steka med några minuter.
  4. Blanda ner pastan. Servera med parmesan och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salamin. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfritt bröd. Hoppa över parmesanost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utankonserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta
  • 200 g salami
  • 1 gul lök
  • 200 g svamp
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 msk matfett
  • salt och peppar
  • riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB