Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Risgrynsyoghurt med körsbär

Den här risgrynsyoghurten är perfekt till julfrukosten men även som dessert. Blanda bara söt och god risgrynsgröt med syrlig yoghurt och toppa med vaniljsmakande körsbär och rostad mandel.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop risgrynsgröt, yoghurt och vaniljpulver.
  2. Topping: Blanda bären med vaniljpulver och honung. 
  3. Fördela risgrynsyoghurten i glas eller skålar och toppa med körsbär och hackad rostad mandel.

För alla

Fri från gluten och ägg. Inehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g risgrynsgröt
  • 1 dl grekisk yoghurt (10 %)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
Topping
  • 250 g frysta, tinade körsbär och/eller björnbär
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk flytande honung
  • 4 msk hackad, rostad mandel
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1006 kJ / 241 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer