Risgrynsyoghurt med körsbär
Den här risgrynsyoghurten är perfekt till julfrukosten men även som dessert. Blanda bara söt och god risgrynsgröt med syrlig yoghurt och toppa med vaniljsmakande körsbär och rostad mandel.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
4 portioner
500 g risgrynsgröt
1 dl grekisk yoghurt (10 %)
1/2 tsk vaniljpulver
Topping
250 g frysta, tinade körsbär och/eller björnbär
1 krm vaniljpulver
2 tsk flytande honung
4 msk hackad, rostad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1006 KJ / 241 kCal
Fett11 g
Salt0.54 g
Kolhydrater5 g
Protein8 g
Kommentarer
Det här var inte det minsta gott! Risgrynsgröt och grekisk yoghurt passade inte alls ihop! Iaf inte med hemgjord risgrynsgröt. Den köpta innehåller ju en massa socker, så kanske det funkar bättre då.
Caroline
2018-08-17Låter supergott!
Bo arne
2017-12-16