UNDER 30 MIN | Enkel

Risgrynsyoghurt med körsbär

Den här risgrynsyoghurten är perfekt till julfrukosten men även som dessert. Blanda bara söt och god risgrynsgröt med syrlig yoghurt och toppa med vaniljsmakande körsbär och rostad mandel.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop risgrynsgröt, yoghurt och vaniljpulver.
  2. Topping: Blanda bären med vaniljpulver och honung. 
  3. Fördela risgrynsyoghurten i glas eller skålar och toppa med körsbär och hackad rostad mandel.

För alla

Fri från gluten och ägg. Inehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g risgrynsgröt
  • 1 dl grekisk yoghurt (10 %)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
Topping
  • 250 g frysta, tinade körsbär och/eller björnbär
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk flytande honung
  • 4 msk hackad, rostad mandel

Näringsvärde
Per portion

Energi 1006 kJ / 241 kCal