Risgrynspudding med saftsås

Betyg 4.1 av 5.108 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Risgrynspudding med saftsås

En härlig risgrynspudding som du gärna kan ge lite citrussmak genom att tillsätta finrivet citronskal. Avnjut den mumsiga, varma puddingen av risgrynsgröt tillsammans med en söt saftsås.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Risgrynsgröt i en ugnsform, bredvid står en skål med en portion upplagd toppad med sylt.

Ingredienser

4 portioner
500 g risgrynsgröt (färdigköpt)
1 ägg
1 msk socker
1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt)

Till servering

hallonsylt eller saftsås till servering

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Jättebra och enkelt mellanmål Gott

    Eva

  • Bra recept 200° i 45 minuter så blev det bra färg på puddingen 20 minuter för kort tid i min ugn!! Hade bärsås till , mycket gott !!

    Heléne

  • Hopplöst att göra på gröt man fryst och tinat. Försöker få bort så mycket vätska som det bara går, men allt blir slabbigt. Har haft den i ugnen i närmare 50 minuter nu, men den är fortfarande blöt inuti. :-(

    Gunnilla

Näringsvärde per portion

Energi1050 KJ / 250 kCal

Testa liknande recept

  • Kall risgrynsgröt med rostad kokos
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Saffrans- och risgrynspudding
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad