Risgrynsgröt med olika topping

4
2
Risgrynsgröt med olika topping

Risgrynsgröten har sin speciella plats i julfirandet. Både barn och tomtar uppskattar en skål hemlagad gröt med den klassiska kanelsmaken. Koka den med kärlek och stressa inte, bränd mjölk gör ingen glad. Toppa med något oväntat som granatäppelsirap eller varför inte romrussin?

Risgrynsgröt med olika topping

Ingredienser

8 portioner
3 dl grötris (rundkornigt ris)
6 dl vatten
1 kanelstång
1 tsk salt
13 dl mjölk (gärna med högre fetthalt)
socker

Förslag på topping

blåbärssylt
hjortronsylt
russin inlagda i rom
granatäppelkärnor
granatäpplesirap
mandlar

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per portion exkl serveringsförslaget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Bo arne

2021-12-08

Smör och honung som smälter ner över den varma gröten är jättegott.

Mikael

2017-12-02

En klick smör i gröten gör gott

Näringsvärde per portion

Energi 958 KJ / 230 kCal
Fett 5 g
Salt 1.03 g
Kolhydrater 36 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden