Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Risgrynsgröt med olika topping

Risgrynsgröten har sin speciella plats i julfirandet. Både barn och tomtar uppskattar en skål hemlagad gröt med den klassiska kanelsmaken. Koka den med kärlek och stressa inte, bränd mjölk gör ingen glad. Toppa med något oväntat som granatäppelsirap eller varför inte romrussin?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp och låt gröten svälla på svag värme under lock 45-50 minuter. Smaka ev. av med socker.
  3. Till servering: Servera med något av toppingförslagen.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per portion exkl serveringsförslaget.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 dl grötris (rundkornigt ris)
  • 6 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk salt
  • 13 dl mjölk (gärna med högre fetthalt)
  • ev socker
Förslag på topping
  • blåbärssylt
  • hjortronsylt
  • russin inlagda i rom
  • granatäppelkärnor
  • granatäpplesirap
  • mandlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 958 kJ / 230 kCal