Risgrynsgröt

Risgrynsgröt är en given klassiker under vinterhalvåret. Låt din risgröt koka 30-40 minuter och servera med kanel och mjölk. Julgröten värmer gammal som ung och smakar lika gott till frukost som lunch och middag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1465 KJ / 350 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein13 g
Kommentarer
36 stJättegott recept. Fastnar aldrig i kastrullen. Super nöjd🙂
Jessica
Min gröt smakar metalliskt- eller beskt. Vad gör jag för fel?? Gjorde enligt recept minus kanelstång.
Sara
Hej Sara! Trist att inte gröten blev bra! Det har jag inte varit med om. Använde du rostfri eller aluminium kastrull? Kan tänka mig att en kastrull i aluminium kan ställa till det lite. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Toppen, med en klick smör i så blir det smarrigt!!!
Carin
Gjorde receptet på 8 portioner. Kokat med vatten 10 min sedan 10dl mjölk (vänta med 4-5dl) har stått på spisen nu över 1 timme å har ris-soppa Funkade inge bra dethär receptet
Olle
Tycker gröten är bäst med sockret rört ner i gröten. Faktiskt bättre än det för mig gamla sättet att strö ovanpå. Tycker så nu iaf.
Per
Gör gröten växtbaserad och med Imat istället för mjölk
Aron
Jag kör gröten i croc poten med risotto program i 15 min. Sen bort med locket och den får puttra en stund. Jättebra recept till croc pot. Har provat fler med denna funkar bäst!
Kirsi
Jag gjorde denna med laktosfri mjölk och lite sirap istället för socker så jag bara hade det hemma just då😊blev jättegott
Stina
Kör denna varje jul med lite extra kanelstång och noga omrörning tills mjölken kokat upp och värmen sänkts igen. Hittills aldrig misslyckats👍
Josefin
Köpt risgrynsgröt har jag ätit en gång ALDRIG mer, var tvungen att testa när några kollegor sa att köpt är så god... Fy tusan vilket vidrigt sötslisk
Maria pia