Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Två favoriter möts i en och samma dessert – risgrynsgröt och brûléepudding! De är faktiskt som gjorda för varandra. Servera risgrynsbrûléerna med sharonfrukt i tunna skivor, som fått marinera i socker, citron, stjärnanis och kanel. Juligt värre!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Risgrynsbrûlée med marinerad sharon

Ingredienser

6 portioner

Risgrynsbrûlée

1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
4 äggulor
4 dl färdig eller hemkokt risgrynsgröt
1/2 dl rörsocker

Marinerad sharon

1/2 dl strösocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 stjärnanis
1 liten kanelstång
1/2 dl vatten
2 sharonfrukter

Gör så här

00:40:00
00:03:00
00:05:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1045 KJ / 250 kCal
Fett14 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Crème brulée med citron
Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Falska körsbär
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kryddyoghurtpannacotta
Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Persikovårrulle
Betyg 2.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär
Betyg 3.2 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad