Risgratäng från Aten | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Risgratäng från Aten

Smakrik och god risgratäng från Aten passar utmärkt när du vill prova något spännande till middag. Gratängen tillagas av långkornigt ris, squash, oliver, tomater, rosmarin och aubergine. Risgratängen serveras med klyftor av isbergssallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i hälften av olivoljan i en kastrull. Tillsätt långkornigt ris och låt fräsa med någon minut. Häll över grönsaksbuljongen. Låt koka ca 20 min.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Skölj och skiva aubergine och squash. Fräs skivorna i resten av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt. Varva ris och grönsaksskivor i en ugnssäker form. Krydda emellan med rosmarin.
  4. Skölj och skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna överst i gratängen. Strö över oliver och riven ost. Gratinera i ca 10 min. Servera med klyftor av isbergssallad.

Tips

Gratängen går snabbt att göra om man har kokt ris över. Blanda då riset med 1 hackad och fräst gul lök (för 4 port). Gör i övrigt som ovan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond och vatten)
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk smulad rosmarin
  • 3 tomater
  • 20 svarta oliver
  • 2 dl riven ost
  • isbergssallad
Lägg till i inköpslistan