Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ris- & vitkålsfräs med räkor och stekt ägg

Smakrik och lättlagad risrätt med kort tillagningstid. Ris- och vitkålsfräs med räkor och stekt ägg består av räkor, vitkål, purjolök, ris och lök som fräses ihop och serveras med ett ägg på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs purjolöken, vitkålen och gul lök tills grönsakerna börjar ta färg i en het, lätt oljad stor stekpanna.
  2. Rör ner riset. Låt riset och grönsakerna fräsa tillsammans i några minuter.
  3. Krydda med sojasås och sweet chilisås.
  4. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna i stekpannan.
  5. Stek äggen och lägg upp risrätten med ett ägg på toppen, låt väl smaka!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g strimlad purjolök
  • 100 g strimlad vitkål
  • 1 st strimlad gul lök
  • 8 dl färdigkokt ris
  • 250 g skalade räkor
  • 4 stekta ägg
  • 4 msk sojasås
  • 4 msk sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB